تاریخچه
انسان از ابتداي خلقت مسير زندگي خود را با جستجوي ماده غذايي جهت ارتزاق آغاز نموده و با پيدايش اولين جوامع بشري سعي نموده است ماده اي را در سبد خانواده قرار دهد كه اولا عموميت داشته باشد و ثانيا در اختيار خودش باشد .
در اين روند با مطالعه تاريخ مشاهده ميشود كه يكي از انواع غلات به نام گندم به مرحلهاي از حساسيت رسيد كه عوامل فرهنگي و اجتماعي و سياسي را تحت الشعاع دانههاي خوشه خود قرار داد بطوري كه برخوردهاي فيزيكي بين اقوام ، چالشهاي بين حكومتها و مردم بازتابي از روند داشت تا برداشت اين ماده غني بوده و در ايران نيز در دوران قحطي معروف زمان ناصرالدين شاه حكومت وقت با وجود آوردن كميته انتظام ارزاق و جيره بندي نان كنترل را در اختيار گرفته كه اين تشكيلات از بدو پيدايش از سال ۱۳۱۵ با پشت سر گذاشتن فعل و انفعالات فراوان در تشكيلاتي تخصصي به نام شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران و در استان خوزستان به نام شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه ۴ تجلي يافت .
در سال ۱۳۵۸ سازمان غله و قند و شكر و چاي منحل و هر يك بصورت سازماني مستقل زير نظر وزارت بازرگاني درآمد .
در سال ۱۳۵۹ شوراي انقلاب مديريت آرد و نان را از غله منفك و در اختيار وزارت كشور بعهده شورائي به نام شوراي آرد و نان قرار داد .
در ادامه اين روند در سال ۱۳۶۷ شركت سردخانه و انبارهاي کوثر تاسيس و در اختيار شركت سهامي گسترش خدمات بازرگاني قرار گرفت .
در سال ۱۳۷۴ شركت سردخانهها و انبارهاي کوثر به شركت بهمن گستر خوزستان تغييريافت .
در سال ۱۳۷۷ شركت سهامي قند و شكر منحل و وظائف آن در اختيار سازمان گسترش خدمات بازرگاني قرار گرفت .
در سال ۱۳۸۰ مديريت امور آرد و نان به غله منتقل شد .
در سال ۱۳۸۳ سازمان غله منحل و با تشكيل شركت بازرگاني دولتي ايران و با ادغام وظائف قند و شكر و ساير وظائف مرتبط تحت عنوان شركتهاي غله و خدمات بازرگاني مناطق چهارده گانه و در استان خوزستان به نام شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه ۴ تجلي يافت .
انتقال به وزارت جهاد کشاورزی:
در راستای اجرای قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی از تاریخ ۰۸/۰۷/۱۳۹۳ شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران به وزارت جهاد کشاورزی، منتقل گردید.
انتقال به وزارت صنعت، معدن و تجارت:
با توجه به تغییر مجدد وزارت خانه جهاد کشاورزی به صنعت، معدن و تجارت در تاریخ ۰۱/۰۶/۱۳۹۸
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.